Een Lola

Compagnie Cecilia

Inleiding om 19.30 uur in de polyvalente zaal.

1981. Ronald Reagan en Margaret Thatcher zetten hand in hand zeil naar neoliberale wateren, de Duitse filmregisseur Rainer Werner Fassbinder releaset zijn spraakmakende film Lola én ... de Vlaamse theaterregisseur Yahya terryn (Locke, Qui a peur de Regina Louf, ...) ziet het levenslicht.

Bijna veertig jaar na datum waagt Yahya zich aan een stevige theaterbewerking van Fassbinders Lola tegen het licht van een dolgedraaide wereld waarin de politieke kapiteins clowneske matrozen zijn geworden van multinationals en groot kapitaal. Nog nooit was de film zo actueel...

'Een Lola' is dan ook een voorstelling van, over en tegen verkeerde motieven, onverzadigbare hebzucht, persoonlijk geknoei en allerhande gesjoemel. Een stuk dat drijft op de macht van mannelijke macho's als olie op water, maar dan met alleen maar vrouwen op scène.

6 klasbakken van actrices kronkelen zich een weg door een liederlijke arena zoals alleen Fassbinder die kon vormgeven: een ravissante cocktail van kleuren, geuren en mensen die balanceren op de grens van vuile macht en schone liefde. Of van schone macht en vuile liefde. Allemaal in de hoop toch iets op te bouwen dat in de buurt komt van geluk.
 

Deze voorstelling maakt deel uit van de theaterreeks van Het Perron. 

Credits

> tekst, regie: Yahya Terryn > spel: Charlotte Vandermeersch, Eva Binon, Marijke Pinoy, Souad Boukhatem, Lien Maes, Lucie Plasschaert > dramaturgie: Daan Borloo > technische coördinatie: Tom Declercq > decorontwerp: Sam Declercq > productieleiding: Vicky Terryn > productie: Compagnie Cecilia