De Gevleugelde Stad Ieper 2023

Circus- en straattheaterfestival

De Gevleugelde Stad Ieper 2023, een feesteditie! 

Tijdens het paasweekend (van 7.04 - 09.04) is Ieper opnieuw het decor van tal van straattheater- en circusacts. Als promotiefestival is het festival de perfecte plaats voor artiesten om hun nieuwste acts te tonen aan organisatoren, promotoren en publiek. Pure verwennerij! 
Voor de editie in 2023 ontving de organisatie (VOKOR fv & Het Perron) meer dan 300 inschrijvingen. Uiteindelijk werden 63 groepen uit 14 verschillende landen geselecteerd om te spelen op het festival. 

En dit jaar is het extra feest. De Gevleugelde Stad viert haar 20ste verjaardag. Taart! 

Al negentien edities timmeren de organisatoren van De Gevleugelde Stad aan een ijzersterke reputatie bij artiesten, promotoren en publiek. Ongetwijfeld schrijven ze met deze twintigste editie een vervolg aan dat succesverhaal.
Valentijn Despeghel, schepen van Cultuur

Wie, wat, waar?

In 2023 delen we het festival grosso modo op in drie grote zones:

Zone 1: de zone rond het Le Touquetpark, met de Eigenheerdstraat (de drie scholen ontvangen een volwaardig festivalprogramma) en Cultuurcentrum Het Perron (waar dit jaar ook enkele acts binnen te zien zullen zijn). 
Zone 2: het vestingsgebied, startend van de Esplanade tot aan het Zaalhof, met inbegrip van het Hamiltonpark.
Zone 3: het Ieperse centrum, met de Grote Markt, de Janseniusstraat, het Astridpark en het Lapidarium. Ook hier gaat sowieso één act binnen door, dit in de Kapittelzaal van de Kathedraal. 

Alle zones worden ook over de drie dagen gebruikt! Het volledige tijdsschema is nu al te vinden op de website van De Gevleugelde Stad. Zo kunnen bezoekers nu al beginnen voorbereiden en het maximum uit hun bezoek halen. Op de website ontdek je ook alle geselecteerde acts, dit aan de hand van foto's, filmpjes en een korte bio.