Exit

Circumstances

In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen vier mensen door de ruimte. Ze lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig.

EXIT is een spannende voorstelling vol beweging en acrobatie. Choreograaf Piet Van Dycke maakte deze voorstelling met vier circusartiesten, elk gespecialiseerd in een andere discipline: bascule, straps, trapeze en acrodans.

CONCEPT, CHOREOGRAFIE Piet Van Dycke
PERFORMERS Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en Harrison Claxton
MUZIEK Bastian Benjamin, Bastiaan van Vuuren
DRAMATURGIE Marie Peeters
LICHTONTWERP Edwin van Steenbergen
TECHNIEK Casper van Overschee
INSTALLATIE Arjan Kruidhof, Arjen Schoneveld
SCENOGRAFISCHE ONDERSTEUNING Menno Boerdam
PRODUCTIELEIDING Sam Cunningham
COPRODUCTIE Festival Circolo, DansBrabant, HET LAB-Hasselt, Cirklabo, circ'uit, Miramiro, Theater op de Markt
MET STEUN VAN PLAN, stad Leuven, Grensverleggers/deBuren

De adembenemende voorstelling blaast je omver. Het is een combinatie van dans en circus, met vier eenlingen die, na aanvankelijke weerstand, elkaar nodig hebben om balans in hun leven te vinden. Het is ongelofelijk hoe de vier jonge mannen al die loop- en bewegingspatronen uitvoeren, telkens net omzeilend of juist expres het tegendeel. En hoe ze steeds net op tijd weg zijn om die omklappende wand niet tegen hun hoofd te krijgen. Blatende schapen en een van ontlading juichend publiek bij ‘EXIT’ van de Belgische choreograaf Piet Van Dycke en zijn Circumstances.
-
Eric Nederkoorn, Dagblad van het Noorden

De circusvoorstelling ‘EXIT’ is zo straf dat het publiek niet durft te applaudisseren. Een adembenemende voorstelling waar het decor en de wisselende kostuums helemaal af en doordacht zijn. Je ziet vier formidabele performers die een acrobatisch portret van de eenzaam ploeterende mens presenteren: altijd voortdoen, altijd proberen, als de ene deur zich sluit, een andere deur proberen te openen, nooit opgeven en altijd die uitgestoken hand grijpen.
- Els Van Steenberghe, Focus Knack ★★★★

Het stuk bouwt slim op naar een adembenemende apotheose […] De performers hijsen zich de lucht in, glijden van de muur en zoeken met z’n vieren een balans die ze uiteindelijk ook vinden. Indrukwekkend […] Dé sensatie van het weekend.
-
Filip Tielens, De Standaard ★★★★