Midzomernachtdroom

Celestial Mekaniks vzw

Met een twintigtal acteurs, nieuwkomers uit alle continenten, brengen we een actuele versie van "Midzomernachtdroom" van Shakespeare.

De acteurs en actrices vertolken de legendarische rollen vanuit hun eigen passies, liefdeservaringen, hun culturele en maatschappelijke achtergrond. Wat betekent liefde voor hen? Welke ervaringen hebben ze? Hoe vinden zij de perfecte match? En hoe staan zij tegenover de duizend en een verschijningsvormen van Amor? Met hun antwoorden en hun fantasie wordt de verbeeldingswereld van Shakespeare opnieuw tot leven gebracht.

Midzomernachtdroom is een bijzonder toneelstuk omdat er niet één hoofdrolspeler is. Er zijn veel personages, creaturen van diverse pluimage: een meisje uit een traditionele familie dat wegvlucht met haar lief, een elfenkoning die jaloers is op zijn vrouw omdat zij alleen nog aandacht heeft voor hun zoontje, een groep acteurs die een toneelvoorstelling voorbereiden, een horde elfen in het bos, beroemdheden die een groot huwelijksfeest zullen geven. Zoals in het stuk van Shakespeare worden de diverse verhaallijnen rond deze personages met elkaar verweven. 

Sophie Cocheteux, de regisseuse begeleidt en coördineert het volledige creatieproces. Ze overlegt met de dramaturge Barbara Van Praet die de tekst schrijft, Jean-Pierre Bouchard-Rees de componist die muziek voor de scènes maakt, de kostuumdesigner Elena Werner en de lichttechnicus Maarten De Pue.

Credits

Team

Regie: Sophie Cocheteux / Dramaturgie : Barbara Van Praet / Muziek: Jean-Pierre Bouchard-Rees / Kostuums: Elena Werner /
Licht: Mark Jeanty Choreografie: Katie Bullers

Acteurs en actrices :
Aseel Al-Emad (Jemen), Manuel Borja Lopez Pelaez (Spanje), Katie Bullers (Engeland), Qianjing Cui (China), Talha Durusu (Turkije), Nadya Kamil (Marokko), Arthur Longrée (België), Ekatarina Gardener (Rusland), Selman Ölmez (Turkije), Filipa Romualdo De Carvalho Araujo (Portugal), Julia Schütze (Duitsland), Mohamed Shahada (Syrië), Fernanda Esteves Werneck (Brazilië), Vincent Pottier (Frankrijk), Serhii Zaharodniuk (Oekraïne), Pavlo Zaharodniuk (Oekraïne), Angelina Balkaen (Oekraïne) 

Dit project is een samenwerking van vzw Celestial Mekaniks, CVOGENT en Bij' De Vieze Gasten.

Met de steun van Stad Gent, Cultuurkuur en ACP Productions.

Tickets

Bij deze voorstelling kies je zelf wat je wenst te betalen. De verschillende tarieven zijn te vinden onder de knop tickets.