Botanique

Diverse kunstenaars

> Vernissage op donderdag 16.05.2024

De natuur heeft sinds mensenheugenis kunstenaars en wetenschappers, als waarnemers van het leven, gefascineerd en geïnspireerd.

Botanica: het beschrijven van planten, het ontcijferen van hun gedrag, het ontdekken van hun eigenschappen, het aanleggen van collecties en inventarisaties leidde tot een gedetailleerde kennis van het plantenrijk en tegelijk ook tot artistieke pareltjes onder meer in historische herbariums.

Al deze kennis, de fytologie voorbij, vormt ook nu nog een enorme bron aan inspiratie en biedt tal van mogelijkheden voor hedendaagse artistieke expressie.
Op basis van een internationale oproep selecteerden we een achttal hedendaagse kunstenaars die rond Botanica/Botanique werken.

Met werk van:
Robberto & Milani Atzori, Dorothee Catry, Helena Cnockaert, Justine Cox, Marjolein Hessels, Isabel Lemaire, Sabine Oosterlynck, Laura Sanchez Filomeno, Luc Vandervelde, Eva Vermeiren, Elise Willems, Nicolas Wilmouth

Botanique is een samenwerking van Het Perron met Atelier 2, Villeneuve d’Ascq, L’école d’art de Douai, La Ferme d’en-Haut, Fabrique
Culturelle de Villeneuve d’Ascq, Ville de Mons en Baroeul, Maison Folie du Fort de Mons, Le Centre culturel MJC de Comines-Warneton, Atelier-Galerie Bleu-Lille.

Kunst in Ieper

Het Perron, de Ieperse musea, dé academie en de kunstgalerijen organiseren samen het jaarlijks event “Kunst in Ieper”.  Gedurende dit weekend staat kunst centraal in meerdere vormen.   Ieperlingen, maar ook kunstliefhebbers van buiten Ieper worden uitgenodigd om kunst te komen ervaren in de stad. 

Tijdens Kunst in Ieper is Botanique te bezoeken op aangepaste uren: op vrijdag 24 mei van 18 tot 21 uur en op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei van 10 tot 18 uur.