Belpop Bonanza Westhoek

Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing

De muzikale geschiedenis van de Westhoek is groot en bijzonder. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen. Dan is er maar één adres: Belpop Bonanza. Dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit a.k.a. DJ Bobby Ewing. Twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek.

Belpop Bonanza Westhoek wordt een theatershow over de muzikale geschiedenis van de Westhoek. Meer bepaald over de geschiedenis van Heuvelland, Ieper, Langemark, Mesen, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke. Is daar wel iets te vinden? Vraag dat maar aan Metallica en Motörhead. Of aan John Cale en Nick Cave.

Moet dat zonodig uitgespit worden door twee ‘buitenstaanders’? De mooiste lof komt altijd van een ander. En wie weet wat er bovenkomt als je twee onbevangen ontdekkingsreizigers op pad stuurt…

Belpop Bonanza Westhoek wordt een spannende, grappige en entertainende revue. Een muzikaal geschenk voor het zuidwesten van West-Vlaanderen...

This is the sound of the Westhoek!

Belpop Bonanza is een must see voor muziekliefhebbers, weetjesfreaks en alles daartussenin.
Het Nieuwsblad ★★★★

Over Jan Delvaux, Jimmy Dewit en Belpop Bonanza

Jan Delvaux vertelt al jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en werkte mee aan ‘Belpop’ op Canvas. Jimmy Dewit is de muzikale spil van Discobar Galaxie en maakt soundtracks. Samen zijn ze Belpop Bonanza en maken ze theater en televisie over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land. De twee gaan op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto’s en bewegend beeld. De saus is humor. Heel veel humor. Belpop Bonanza loopt sinds 2013 en kent een stijgend succes. De jongste en vierde theatershow Belpop Bonanza Quattro was goed voor 60 voorstellingen en bijna 25.000 toeschouwers. 

Delvaux en Dewit gaan bij elke show een stap verder. Nu beginnen ze aan hun allergrootste avontuur: maatwerk. Belpop is overal. Elke gemeente groot en klein heeft een schat aan verhalen. Bovendien is popmuziek het nieuwe erfgoed. Overal in het land wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd. En dus gaat Belpop Bonanza van nationaal naar lokaal.

In samenwerking met

Het project Belpop Bonanza Westhoek is een samenwerking met Cultuur Poperinge, Muziekcentrum Dranouter, De Vortn Vis, Ypermuseum en BIB Ieper. 

Voorstelling 4 juni gaat niet door

De voorstelling op zaterdag 4 juni 2022 kan wegens productionele redenen niet doorgaan. Tickethouders kregen van ons een bericht. De voorstelling op vrijdag 3 juni gaat wel door zoals gepland. En plus speelt de voorstelling ook op 28 mei in GC Ghybe in Poperinge.