Een of andere Rus

ARSENAAL & Het Kwartier / Freek Mariën

Er is een inleiding voorzien om 19.30 uur in de polyvalente zaal

Een of andere Rus is een hedendaagse tragedie, geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov. Limonov was een straatboefje in Oekraïne, een dissidente dichter in Rusland, een zwerver en butler in New York, een rock-‘n-rollschrijver in Parijs en een strijder aan de kant van oorlogsmisdadigers. In maart 2020 overleed hij, tot dan toe actief als oppositieleider in Rusland.

In ‘Een of andere Rus’ trekt Eduard Limonov als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië op weg naar oorlogsmisdadiger Karadzic. Gaandeweg verschuift de aandacht van de journaliste naar Limonovs eigen levensverhaal, dat van de Sovjet-Unie naar het Westen gaat, van roem naar val, van strijden met de pen tot strijden met wapens.

Freek Mariën (schrijver/regisseur van Het Kwartier, winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs 2015) verwerkt Limonovs hallucinante levensverhaal in een indrukwekkende, actuele tekst. Samen met z’n straffe cast zetten ze een leven op scène dat geschiedenis, activisme en liefde verbindt.

Deze voorstelling maakt deel uit van de theaterreeks van Het Perron. 

Credits

> tekst en regie: Freek Mariën > spel: Janne Desmet, Wanda Eyckerman, Pieter Genard, Lotte Heijtenis, Tom Van Bauwel en Joris Van den Brande > coaching: Carl von Winckelmann > dramaturgie: Ruth Mariën > vormgeving: Timme Afschrift > kostuum: Karen De Wolf > muziek: Jan-Sebastiaan Degeyter

een coproductie van ARSENAAL/LAZARUS & Het Kwartier/Freek Mariën
met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid
coproductie: Perpodium