No Ordinary Moments

Admiral Freebee

Eind 2022 kwam Admiral Freebee – de charismatische bard die ons classics schonk als Rags ’n Run en Nothing Else To Do – met een compleet nieuw album, zijn zevende. Misschien dat de nieuwe plaat de argeloze luisteraar stijlvol uit evenwicht bracht... Waarom? Omdat die luisteraar bij Admiral Freebee al snel een partij stemmige akoestische of scheurende elektrische gitaren verwacht. De nieuwe 'admiraal' klinkt anders door de breed uitwaaierende toetsenpartijen waarin dit filmische pareltje zichzelf onderdompelt. Admiral Freebee is terug. But not as we know him.

Bekijk en beluister 'No Ordinary Moments'

Een vervelende armblessure – de huisarts was formeel: té hard gerockt – dwong Tom Van Laere zijn gitaar tijdelijk aan de wilgen te hangen. Aldus stortte de Admiraal zich op ergonomisch verantwoorde keyboards, drumcomputers en allerhande elektronica. Het heeft zijn creatief proces verrijkt en diepgang gegeven zonder dat hij zijn ware aard verloochent. 'No Ordinary Moments' drijft op diepe synths, een droefgeestig drumcomputertje en een verdwaalde pianoriedel waarover Van Laere zingt: ‘Last time I was lonely / I realised everything I see / is temporary’. Want ja, het levensbeschouwelijk mijmeren is de Admiraal nog niet verleerd en ook zijn warme, melancholische stemgeluid is nog geheel intact. Zo klinkt No Ordinary Moments ondanks of juist dankzij de nieuwe sound volledig vertrouwd en toch als nooit tevoren. En dan hebt u de bijbehorende videoclip van Rinus Van de Velde nog niet gezien.

Kortom, de perfecte opmaat naar het nieuwe album 'Don’t Follow Me I’m Lost' dat later dit jaar verschijnt. Hij stelt de plaat maar al te graag ook voor in Ieper!

> zang: Tom Van Laere > toetsen & elektronica: Senne Guns

Beluister 'The Gardener' hier