Lady Linn + Rosa Butsi

Double Bill

Lien De Greef aka Lady Linn heeft ondertussen 5 albums op haar naam staan. Genoeg materiaal dus om uit te putten. Naast haar optredens met de Magnificent Seven treedt Lady Linn nu ook in duo-formatie op met haar partner en Magnificent Seven bassist Filip Vandebril. Samen brengen ze de klassieke Lady Linn songs in uitgeklede, intieme en nooit gehoorde versies. Een unieke combinatie van zang en bas, soms aangevuld met piano, zorgt voor een onvergetelijk concert. 

Met Rosa Butsi - voorheen Roos Denayer -  kiezen we voor een straf jong voorprogramma. Rosa Butsi is 'soundtrack winnares 2020' en artist in residence in Het Depot. Een must-see! 

 

Lady Linn (duo)

Door haar voorliefde voor jazz omringde de Oost-Vlaamse Lien De Greef zich in 2004 met zeven muzikanten. Samen met deze Magnificent Seven toerde ze enkelen jaren met jazz- en swingcovers voordat ze in 2008 haar eerste eigen album, ‘Here we go again’, uitbracht. Hiermee brak ze definitief door in Vlaanderen, niet in het minst dankzij haar grootste hit ‘I Don’t Wanna Dance’, een cover van het gelijknamige Eddy Grant-nummer.

Lady Linn heeft ondertussen 5 full albums op haar naam staan. Haar 5de album kwam uit in oktober 2018 bij Caroline Music. Ze kon in de loop der jaren een gouden plaat, een platinum plaat, 3 MIA’s, een Radio 2- Zomerhit en een heel gesmaakte passage in de de populaire tv show 'Liefde Voor Muziek' aan haar palmares toevoegen. Live staat ze garant voor kwaliteit, passie, fantastische zang en bovenal plezier.

Lady Linn duo bestaat uit:
> Lien De Greef 
> Filip Vandebril (o.a. Black Flower en Antwerp Gipsy Ska Orchestra)

Rosa Butsi

Rosa Butsi, hiervoor Roos Denayer, is Soundtrack winnares 2020 en artist in residence in Het Depot. Haar
muzikale genen erfde ze van haar Hongaarse oma, wiens naam perfect kan fungeren als een passend alter ego.

Met haar warme stem en zichzelf begeleidend op gitaar brengt ze een mix van jazz en singer-s­ong­writer muziek. Muzikaal ondersteund door Trui Amerlinck (Tsar B, Ivy Falls) op bas is Rosa Butsi een duo met veelzij­dige akkoord­kleuren en uitgepuurde melodie­lijnen.

"Circle One", haar debuut EP, komt uit in september 2020. Ze laat zich per nummer beïnvloeden en begeleiden door fris muzikaal talent uit haar vriendenkring, haar "eerste cirkel" als het ware. Gedurende het hele jaar heeft ze om de twee maanden een bijhorende live video opgenomen en uitgebracht per single op haar online kanalen.

Hele mooie meanderende jazzy gitaarcomposities, die op de juiste momenten verrassen en even tegen de stroom ingaan. De zachte stem van Roos maakt het helemaal af.
Ayco Duyster

Lady Linn 'Cry Baby Cry'

Beluister Rosa Butsi