ODYSSEE, de Lange Weg Naar Huis

Theater Froefroe

Een theatervoorstelling met 3 geniale poppenspelers, 3 supersonische dansmensen en 1 waanzinnige muzikante vol video pop en actie naar de meest waanzinnigste queeste uit ons collectief geheugen.

Een nieuwe theatertekst voor jong publiek van Michael De Cock. Geschikt vanaf 10 jaar.

Het verhaal

Alles begint met een houten paard. Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. De Griekse overwinnaars en helden keren weer naar huis. Allemaal, behalve één: Odysseus. Hij is spoorloos en zijn zoon en vrouw wachten op hem.

Samen met zijn moeder tuurt Makos elke avond hoopvol over de wijnrode zee. Maar zijn vader Odysseus, komt maar niet thuis. Is hij gestorven op het slagveld? Verdronken op zee? Of is er iets anders aan de hand.

Ik sta naast mijn vriend Elpenor.
Ik zie hoe het schip een spoor van schuim achterlaat op het water.
Troje wordt kleiner en kleiner.
Eerst een blikveld, dan een vuist, dan niet meer dan een stip aan de hemel. Ik doe mijn ogen dicht en hoor het ruisen van de golven.
Het klinkt als muziek.
Zo klinkt het lied van de hoop?
Als klaterend water.

Eindelijk naar huis. Ons schip glijdt zorgeloos over het water en ik denk maar aan één ding. Aan jou, Makos, en aan hoe ik je met én hand boven mijn hoofd in de lucht hield.

Het verhaal van Odysseus, van een zoon en een moeder, die reeds te lang wachten op zijn komst. De held, die wel een hele lange weg naar huis neemt en een boel heeft uit te leggen.

Credits

Theater Froefroe heeft een grote liefde voor het klassieke repertoire (Midzomernachtsdroom, Macbeth, Orfee, Labyrinth, Helena…).  Michael De cock is naast directeur van de KVS ook een gewaardeerd jeugdauteur. Hij houdt van de klassiekers.

Vliegen tot de hemel, (naar Ovidius) won een Zilveren Griffel, Veldslag om een hart (naar de Illias) werd bekroond met een Boekenleeuw. Een heerlijke klassieker.

Tekst: Michael De Cock (en cast)
Regie: Marc Maillard
Cast: Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Filip Peeters, Jotka Bauwens (dans), Danaë Bosmans (dans)
Live muziek en composities: Fien Van Der Aa (stagebegeleider Hanne Torfs)
Techniek Jo Heijens (klank), Anton Leysen (licht), Gertjan Biasino (video)
Artistieke medewerkers atelier, decor, kostuums, video en poppen:
Kostuums: Astrid Michaelis, Silke Debandt (stage)
Artistieke medewerkers Froe-atelier decor, kostuums, video en poppen: Ina Peeters, Janneke Hertoghs, Jan Maillard, Patrick Maillard, Marc Maillard, Gert Dupont, Bruno Smeyers, Dries De Win, Martine De Kok, Koen Vanhoecke, Wim Bernaers e.a.
In coproductie met Per Podium
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid