Oliver Twist

Loge10 Theaterproducties

Dit jaar is het exact 180 jaar geleden dat het alom bekende boek van Charles Dickens verscheen. Tijd dus voor een hartverwarmende theaterbewerking vol emotie en humor.

Weesjongen Oliver Twist groeit op in een armenhuis in het Victoriaanse (19de-eeuwse) Londen. Wanneer Oliver zo brutaal is om meer eten te vragen aan Mister Bumble, wordt hij verkocht aan een begrafenisondernemer.

Omringd door grafzerken en doodskisten, kiest de jongen het hazenpad. En terwijl hij rondzwerft doorheen het stratenlabyrint van de Engelse hoofdstad, ontmoet hij Dodger en een vrolijke bende gauwdieven die hardvochtig wordt geleid door de schurk Fagin. Door hen leert Oliver stelen en verkeert hij permanent in levensgevaar.

Maar Oliver zou Oliver niet zijn als zelfs in de moeilijkste omstandigheden hij niet het beste uit het leven zou halen. Deze voorstelling wordt gebracht door een 16-koppige cast!

Credits

Bendeleider Fagin wordt meesterlijk gespeeld door Aron Wade. Verder bestaat de cast uit Andrea Croonenberghs als Nancy, Moora Vander Veken als Charlotte en Wim Stevens als Bill Sikes. Wout Verstappen (Ghost Rockers), Lulu Aertgeerts, Erik Goris, Hans Ligtvoet en een 8-koppige jonge dievenbende, met onder andere Ieperling (!) Mil Sinaeve en Jeremie Vrielynck, maken het rijtje af.