Sukr

Het Eenzame Westen met Tom Dupont, Tom Ternest, Isabelle Van Hecke

Meer dan zestig jaar geleden schreef Hugo Claus een toneelstuk over Vlaamse seizoensarbeiders in Frankrijk. Vandaag schrijft Het Eenzame Westen een verhaal over buitenlandse seizoensarbeiders in West-
Vlaanderen. Hard en vuil werk 'in den vreemde' voor weinig geld. De grenzen zijn open, de tijd heeft veel verschoven maar wat is er nu wezenlijk veranderd?

Zoveel maanden per jaar huisvesten ook West-Vlaamse ondernemers Oost-Europese werkkrachten. Deze laten daar hun thuis achter en komen hier werken. Hun doel: een betere thuis, daar, waar ze zelf niet zijn…  Sukr is een bitterzoet verhaal over de zoektocht naar beter, naar vrijer, naar meer. Over grenzen trekken en over grenzen gaan. Over kameraderie en liefde in tijden van eenzaamheid. Over dromen en vluchten, vervreemden en verveling.

Het eenzame westen zoekt getuigenissen voor SUKR

Ter input van deze voorstelling gaat 'Het Eenzame Westen' op zoek naar getuigenissen ter input. Ze zoeken zowel Poolse gastarbeiders aan de slag in ons land als Belgische werkgevers die gastarbeiders te werk stellen. Deze verschillende getuigenissen zullen de basis zijn voor een genuanceerde theatervoorstelling rond dit boeiende thema.

De getuigenissen gebeuren anoniem. 
Alle informatie is te lezen via de onderstaande bestanden (in het Nederlands en in het Pools). 

Bekijk hier de oproep

Het eenzame westen zoekt theaterspelers en zangers!

GEZOCHT !
Het Eenzame Westen zoekt liefhebbers uit de regio Zuidelijke Westhoek, die met ons mee willen spelen, figureren en/of zingen in SUKR. Ervaring is niet vereist.

Repetities zullen plaatsvinden op locatie vanaf eind januari 2022. De speelreeks van 2 try-outs en 9 voorstellingen vangt aan op wo 9 maart en loopt tot za 26 maart 2022.

De zaalversie wordt het jaar nadien gecreëerd en gaat een tweetal maanden op tournee door heel Vlaanderen, ook hier krijgen lokale spelers de kans om mee te trekken met ons. Op donderdag 26 augustus 2021 om 20u organiseert Het Eenzame Westen,
samen met de coproducenten een info-moment in cultuurcentrum Het Perron te Ieper, waarin het project, de aanpak en alle praktische facetten aan bod zullen komen.

Inschrijven voor dit infomoment kan via: https://bit.ly/Sukr-info

Bekijk de oproep hier

Credits

van, met: Tom Dupont, Tom Ternest, Isabelle Van Hecke, e.a., samen met regionale amateurspelers

productie: theatermakery Het Eenzame Westen

coproductie: Stad Ieper, Stad Poperinge, C07 & Het Laatste Bedrijf

met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid.