Kris Dane

Septembersessies

Brussels singer-songwriter Kris Dane neemt je mee op een dolend boeiende en bedwelmende muzikale trip.

De naam Kris Dane zal maar bij weinigen een belletje doen rinkelen. Onterecht, want de Antwerpse Brusselaar speelde al in duizend en één groepen. Op zijn zeventiende maakte hij deel uit van de allereerste bezetting van dEUS en nadien speelde hij ook een tijdje bij Ghinzu. Sinds 2008 werkt hij aan zijn solocarrière. 

In 2018 bracht hij met U.N.S.U.I. zijn 6de langspeler uit, een harttreffend meesterwerk vol wondermooie songs. Met teksten over verlies, identiteit en liefde fluistert, mompelt en croont Dane over korrelige jazzgrooves van de hand van klasbakken als Dré Pallemaers en Pascale Paulus (beide van de vaste begeleidingsband van Mélanie De Biasio). Laat je wegvoeren door het 16-minuten durende Shades, dat klinkt als een klassieke rockballad die altijd al bestaan heeft.

Kris Dane blijft voor ons één van de meest onderschatte songwriters van ons land!

Op 26 september speelt hij aan het Kruitmagazijn in een trio bezetting. Een niet te missen intiem concert!

> zang, gitaar: Kris Dane
> tweede stem: Klara Finder
> wurlitzer: Pascal Paulus

Toutpartout sessions Kris Dane

... wie zich waagt aan de trip met Kris Dane, zal zich dat niet beklagen; knappe zanger, straffe muzikant, prima tekstenschrijver en oerdegelijke songsmid.
Bjorn Borgt - Da Music recensie over U.N.S.U.I.

Over de SeptemberSessies

Dit concert kadert in onze 'SeptemberSessies'. Gedurende de maand september organi­seert Het Perron verschil­lende concerten en theater­voor­stel­lingen aan Het Kruitma­ga­zijn*. Deze sessies zijn corona­proof en dus beperkt in aantal tickets!

*Bij slecht weer zal het concert doorgaan in Het Perron. Wij brengen ticket­hou­ders tijdig op de hoogte van deze aanpas­sing. 

Beluister U.N.S.U.I. op spotify