A Symphony of Trees (vrijdag) - Piet Swerts

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september 2017 wordt A Symphony of Trees van componist Piet Swerts gecreëerd in de Sint-Maartenskathedraal in Ieper, honderd jaar na de Derde Slag bij Ieper en vijftig jaar na de uitvoering van het War Requiem van Benjamin Britten in dezelfde kathedraal. A Symphony of Trees is een hommage aan de stad Ieper en dichter-componist Ivor Gurney.

A Symphony of Trees wil de luisteraar een beklijvende emotionele ervaring meegeven die onbewust een meta-reflectie wordt over de grote wreedheden die mensen elkaar kunnen aandoen en de wansmakelijke onzin van heel dat onmenselijke lijden. A Symphony of Trees wil muzikaal vanuit het hart spreken en een louterend muziekwerk zijn.

Credits

De uitvoerders bij de creatie zijn Symfonieorkest Vlaanderen o.l.v. David Angus, solisten Thomas Blondelle en Lee Bisset en elf koren: Canteclaer (Lo-Reninge), Collegium de Dunis (Brugge), Con Cuore (Waregem), deCHORALE (Antwerpen), Iepers Kamerkoor (Ieper), Kortrijks Vocaal Ensemble (Kortrijk), Laidos (Waregem), Qui Vive (Desselgem), Roeselaars Kamerkoor (Roeselare), Rondinella (Knokke) en Voices! (Knokke).

A Symphony of Trees is een productie van de Stad Ieper en het In Flanders Fields Museum met de steun van GoneWest en Symfonieorkest Vlaanderen. Dit evenement maakt deel uit van GoneWest, de culturele herdenking van WOI door de Provincie West-Vlaanderen.