William Boeva - Ann Helena Kenis

Lachen op woensdag

William Boeva

Met zijn volle 1m37 aan linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant is William Boeva de grappigste dwerg der Lage Landen. Gewapend met een 5 cm hoge kuif, een kunstheup én een handvol grappen trok hij in 2009 richting comedycafé The Joker in Antwerpen om er keihard op zijn bakkes te gaan. Maar William had van het podium geproefd en zette door.

Via ’Get up, stand up‘, een initiatief dat jonge comedians in de schijnwerpers plaatst, schaafde hij zijn eerste grappen bij om nog geen jaar later moeiteloos de 123 Comedy Award op zak te steken. Ook in 2010 werd William publiekslieveling op de Culture Comedy Award én maakte de Wablieft? tent op Pukkelpop kennis met deze kleinste man in comedyland.

Een jaar voor de première van zijn eerste avondvullende show wint William Boeva Humo‘s Comedy Cup. Met een mond groter dan ‘s mans gestalte geeft William Boeva als een ware stand-upper zijn klare kijk op de wereld. Hij wil dat de mensen zijn ’soort‘ leren kennen, want misschien zijn er niet zoveel verschillen als het oog doet vermoeden…


Ann Helena Kenis

Enkele jaren geleden ruilde Ann Helena Kenis haar job bij een grootbank in voor het artiestenbestaan op de bühne. Sindsdien raast ze als een sympathieke en energieke wervelwind van optreden naar optreden.

Momenteel toert ze door Vlaanderen met haar cabaretvoorstelling Op het Randje én luistert zij uw feestelijkheden op met diverse muzikale shows op maat. Musical, Franse chansons, Vlaamse en Nederlandse klassiekers, Crooners,…Ann Helena Kenis doet het allemaal. Mét humor, uiteraard.


Jan-Bart de Muelenaere

Jan-Bart De Muelenaere is een humorist met Ieper als uitvals­basis en staat op de planken als comedian, presen­tator en improvi­sator. Momenteel toert hij met zijn eerste avondvul­lende voorstel­ling ’Over Leven in West-Vlaanderen‘. Naast zijn publieke optredens schrijft hij achter de schermen mee aan oa. ’De Kazakken­draaiers‘, ’Tegen de Sterren Op‘, ’Vroeger of Later‘, ’De Slimste Mens ter Wereld‘, … Speciaal voor Lachen op Woensdag in Ieper is hij maande­lijks jullie vaste gastheer, presen­tator en MC (Master of Ceremonie) van dienst.