Hitler is dood

Het Nieuwstedelijk

De voorstelling 'Hitler is dood' werd door de verlengde maatregelen tegen het COVID-19 virus geannuleerd. Tickethouders kregen van ons een bericht via mail. 

Hitler is dood. Zijn voornaamste secondanten Goebbels en Himmler hebben zich van het leven beroofd. Al snel vallen Goering en Speer in handen van het Westen. De As van het Kwaad is overwonnen, de wereld ligt in puin. Er moet aan een opkuis begonnen worden, en schuldigen moeten worden gestraft.

Tegen de achtergrond van een stad in puin, pogen vier jonge geallieerde medewerkers een moraal te ontwikkelen voor de toekomst. Tussen de beklaagden onderling ontstaan intussen spanningen en meningsverschillen. Want de overlevingsstrategie van de één betekent het doodvonnis voor de ander. Hitler is dood. Maar de bittere erfenis die hij nalaat is enorm.

Op 30 april 2020 is het precies 75 jaar geleden dat Adolf Hitler zich in zijn bunker in Berlijn van het leven beroofde. Naar aanleiding van die verjaardag maakt Stijn Devillé een nieuwe versie van zijn bekroonde klassieker uit 2009.

Inleiding om 19.30 uur in de polyvalente zaal.

Hitler is dood is majestueus muziektheater dat een vlijmscherp portret van machtsmisbruik schetst.
Els Van Steenberghe in Knack

Credits

tekst en regie: Stijn Devillé
spel: Warre Borgmans, Dirk Buyse, Kris Cuppens, Janne Desmet, Jos Geens, Maarten Ketels, Sara Vertongen, Tom Van Bauwel
muziek: Elko Blijweert, Gerrit Valckenaers/Han Stubbe, Geert Waegeman
dramaturgie, research: Els Theunis, Ruth Mariën
kostuum: Anja Senniow
scenografie: Stef Depoover
techniek: Kishan Singh, Viktor Thys, Thomas Verachtert