Allo met Gilbert

Ontrafelen

In Het Perron kan u op dit moment een bezoek brengen aan de tentoonstelling rond de vorig jaar overleden Ieperse kunstenaar Gilbert Degryse. Deze kreeg de passende titel ‘Allo met Gilbert’ mee. Er hoort ook een publicatie bij waar we met foto’s en getuige­nissen Gilbert eren. Dit boek kan u aan de balie voor slechts 8 euro aankopen.

In Het Perron ontrafelen we een aantal rode draden om zo de bezoeker een beeld mee te geven van wie hij was en hoe hij werkte. We gunnen u een blik in zijn werkschriften en –tekeningen, persoonlijke verhalen en foto’s. Een minder gekend aspect van Gilbert was dat hij heel veel schilderde. Aan de hand van een handig systeem kan u een heel aantal van zijn schilderwerken ontdekken. Vergeet niet even binnen te gaan in de projectieruimte waar u een mooi filmpje Gilbert kan volgen.

Voor het samenstellen van de tentoonstelling konden we volop rekenen op de hulp van familie en vrienden-kunste­naars die Gilbert door en door gekend hebben. Hij zal sterk gemist worden bij de vele tentoon­stel­lingen waar hij zijn invloed en ideeën zonder opdringen kon inbrengen. Gilbert ademde immers kunst.

De tentoonstelling is tot eind juni te bezoeken.

De tentoonstelling is een eerbetoon aan iemand die steeds bescheiden maar overal sterk en ‘groots’ aanwezig was.