The Bernstein & Gershwin Connection

Eliane Rodrigues, Koen Wilmaers, Carlo Willems & Nina Smeets-Rodrigues

Dit concert werd geannuleerd door de maatregelen inzake het COVID-19 virus. Er werd geen nieuwe datum gevonden. Tickets worden terugbetaald. 

programma:

Ouverture tot Candide Leonard Bernstein
Concerto in F George Gershwin
Rhapsody in Blue George Gershwin
Symphonic Dances from ‘West Side Story’ Leonard Bernstein

Inleiding om 19u30 in de polyvalente zaal.

De samenwerking tussen Eliane Rodrigues, Nina Smeets-Rodrigues, Carlo Willems en Koen Wilmaers is een absoluut unicum in de klassieke muziekwereld. Een must-see in Het Perron voor liefhebbers van klassieke muziek.

Over de leden van 'The Bernstein & Gershwin Connection'

Eliane’s carrière leest als een sprookje. Geboren in Rio de Janeiro schrijft ze haar eerste composities op 3-jarige leeftijd, speelt ze haar eerste recital als ze 5 is en concerteert ze als 6-jarige met orkest. Heel vroeg werd duidelijk dat ze een muzikaal wonderkind was. De internationale carrière die ze uitbouwde is dan ook impressionant. Het spreekt voor zich dat haar dochter Nina muziek met de paplepel meekreeg. Opgeleid door haar moeder, was haar toewijding tot de muziek onvoorwaardelijk, pianospel en compositie onmisbaar. Als duo speelden ze ontelbare concerten over heel Europa. Hun samenspel is onmiskenbaar uniek in de pianowereld.

Carlo Willems en Koen Wilmaers behoren tot de top van het Belgische slagwerk. Reeds 25 jaar werken ze samen in kamermuziek- en orkestverband en leiden ze samen studenten op aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Samen stonden ze op alle belangrijke concertpodia in Europa en Japan. Hun virtuositeit strekt zich uit over het hele slagwerkinstrumentarium. Hierdoor slagen ze erin om op spectaculaire wijze razendsnel het hele gamma van percussie-instrumenten te combineren.

In januari 2015 staan Eliane, Nina, Carlo en Koen voor het eerst samen op de planken. Er hangt vuurwerk in de lucht: ongeziene levendigheid, strakke ritmiek, virtuoze lenigheid, puurheid, een regenboog van muzikale kleuren, diepe emotie… Een staande ovatie van een euforisch publiek was hun beloning. Snel kwam de vraag naar een vervolg waaruit het idee voor 'The Bernstein & Gershwin Connection’ groeide.