The Farewell

CinéCongé #3

Wanneer de familie van Billi erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China. Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar eigenzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde.

In dit opmerkelijke, op een leugen gebaseerde, familieportret doordrenkt scenariste/regisseuse Lulu Wang een afscheidslied met warmte en liefde, terwijl een uitstekende ensemble cast gestalte geeft aan een innige familie die elk op hun eigen manier het naderende verlies een plek weet te geven.

drama / komedie
duur: 100 minuten

Praktische informatie

Dinsdag 10 augustus 2021 - na zonson­der­gang (Start film: ± 21.40 uur )

Locatie: De locatie blijft geheim tot enkele uren voor de film. De locatie ligt op fwandelafstand (± 5 minuten) van de markt van Ieper. Mensen met een ticket krijgen van ons een bericht (via mail) met de locatie (enkele uren voor de film).

Tickets: Een ticket voor 1 film kost € 5, wens je alle films te zien deze zomer, dan raden we het abonne­ment aan. Een Abo-cinécongé kost slechts € 17. Opgepast, de abo's zijn beperkt in aantal! 

Stoelen / dekens: Wij voorzien stoelen ter plaatse die dan per bubbel gegroe­peerd gaan worden. Wil je zelf je stoel meenemen, dat kan natuur­lijk ook! Een dekentje meenemen om jezelf warm te houden of om op te zitten mag zeker.

Eten en drank: CinéCongé voorziet géén eten en drank. Wens je zelf iets mee te nemen, dat kan/​​​​mag. Gelieve na afloop van het evenement de locatie proper achter te laten (door uw vuilnis in de vuilbak te gooien of terug mee te nemen). De organi­satie voorziet extra vuilbakken op de locatie. 

Toilet: Er is een (chemisch) toilet voorzien ter plaatse.

Toegankelijkheid: De locatie is toegankelijk voor iedereen. Op de locatie is ook een toilet voor personen met een beperking. 

Trailer

Over CinéCongé

Voor het tweede jaar op rij slaan Jeugdhuis JOC Ieper, BIB Ieper en Cultuur­cen­trum Het Perron de handen in elkaar voor CinéCongé. 

Op vier dinsdagen in de zomerva­kantie worden vier openlucht­films getoond op een unieke (en geheime) locatie in Ieper. Ticket­hou­ders weten welke film ze gaan bekijken, maar krijgen pas enkele uren vooraf de exacte locatie doorge­stuurd. 

Geniet mee van enkele topfilms in een unieke setting.

Opgepast, door de aard van de locaties is het aantal personen soms beperkt.