BIJ DE BUREN presenteert STUDIO ORKA met CRAQUELÉ

wo 25 mei 2022


In primeur alvast een mooie aankondiging voor het nieuwe cultuurseizoen: Studio Orka met Craquelé in organisatie van de 'Bij de buren'-partners.

Bij de buren

Onder de noemer ‘Bij de Buren’ maken West-Vlaamse cultuurhuizen al enkele jaren een selectie uit elkaars programma en nemen we elkaars publiek met de bus mee naar een voorstelling bij onze cultuurburen. Nu gaan we nog een stap verder en zetten we onze schouders onder één groots project dat we in co-realisatie delen met een breed publiek in de provincie. Een niet te missen pareltje….

De grootse producties van Studio Orka zijn een unieke ervaring voor het publiek. Samen presenteren we 10 voorstellingen van ‘Craquelé’ in de Kapel van het Don Boscocollege in Kortrijk. Een ticket voor ‘Craquelé’ garandeert je een onvergetelijke theateravond. Een aantal cultuurcentra die verderaf liggen van Kortrijk, leggen een bus in. Tickets voor voorstelling + bus boek je rechtstreeks bij de respectievelijke cultuurcentra, zo ook Ieper. 

STUDIO ORKA - CRAQUELÉ

In ‘Craquelé’ blikt de oude Dinsdag terug op zijn leven. Eind WO II werd hij als vondeling achtergelaten in de kerk. Samen met hem duiken we in zijn verleden en reizen door de tijd. We zien hoe hij opgroeit in de kerk samen met de familie die hem adopteerde. ‘Craquelé’ is een theatervoorstelling waarin we – net als in een fotoalbum – door het verleden bladeren.  Een ode aan alle zichtbare (schijnbaar belangrijke) en alle onzichtbare (schijnbaar onbelangrijke) mensen en gebeurtenissen in ons leven. 

credits:
Van & met: Martine Decroos, Philippe van de Velde, Peter Monsaert, Dominique van Malder, Titus De Voogdt, Janne Desmet, Tania Van der Sanden, Ilse de Koe, Robrecht Vanden Thoren, Jaques Smagghe / Achiel De Schepper, Ernest Aerts / Oskar Dedeurwaerder, Jonah Flachet  / Ferre Vereecken, Nanou Claes & Juliette De Backere > Techniek & decor: Philippe Van de Velde, Koen Demeyere, Jonas Lambrigts & Geeraard Respeel > Kostuums: Valerie Leroy, Elise Goedgezelschap & Leentje Kerremans > Kap & grime: Dorien Van Poucke & Dian Vandecruys > Koor o.l.v.: Hans Primusz & Hannelore Primusz > Productie: Studio ORKA, Manchester International Festival & hetPaleis > Coproductie: Theater Antigone.  > Met de steun van: de Vlaamse Overheid, Stad Gent & Tax Shelter.

"’Craquelé’ bevat wederom alle troeven van de Orka-formule: een betoverend decor, invoelende acteurs, authentieke personages met een geheim. Zoals in haar twee laatste parels ‘Chasse patate’ en ‘Inuk’ leiden ze ook hier tot momenten van hartverwarmende schoonheid. Het is theater om van te smullen"
De Standaard

Praktische informatie

Data:

Donderdag 29.09 (19:00)
Vrijdag 30.09 (19:00)
Zaterdag 01.10 (19:00)
Zondag 02.10 (15:00 & 19:00) 
Donderdag 06.10 (19:00)
Vrijdag 07.10 (19:00) 
Zaterdag 08.10 (19:00)  
Zondag 09.10 (15:00 & 19:00)

De voorstelling bijwonen met Het Perron (met de bus)? Op zondag 09.10 (voorstelling van 15.00 uur) vertrekt er een bus vanuit Ieper. Tickets voor de voorstelling + bus reserveer je vanaf maandag 13 juni 2022 om 10.00 uur. Ga je liever een andere dag? Dan volg je startdatum van de algemene ticketverkoop (23.06 om 14.00 uur).

Locatie: Kapel Don Boscocollege, Don Boscolaan 30, 8500 Kortrijk
Prijs: € 20 / 10,00 (-12)
Start algemene ticketverkoop: donderdag 23 juni om 14:00
Tickets en info: Ticketservice Kortrijk, Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk - 056 23 98 55

Vanaf 23 juni plaatsen we de verkoopslinken ook op onze website. 

‘Craquelé’ wordt gerealiseerd door Cultuurcentrum Brugge, CC Casino Koksijde, CC De Brouckere Torhout, CC De Grote Post Oostende, CC De Schakel Waregem, CC De Spil Roeselare, CC De Steiger Menen, CC Het Perron Ieper, CC Het Spoor Harelbeke, CC Knokke-Heist & Schouwburg Kortrijk. Met dank aan Don Boscocollege Kortrijk