Belpop Bonanza Westhoek | een fiets- en wandelroute

De muzikale geschiedenis van de Stad Ieper te voet verkennen? Meer weten over Poperinge als baken van de live-muziek? Of liever fietsen door de muzikale geschiedenis van de Westhoek?  Het kan, deze zomer met de Belpop Bonanza Westhoek fiets- en wandelroutes!

Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) maken onder de noemer Belpop Bonanza sinds 2013 theatershows en televisie over de Belgische popmuziek. Deze zomer zijn ze jouw gids door het muzikale verleden van onze mooie streek.

Trek dus vanaf 21 juli te voet en/of met de fiets op verkenning door de Westhoek en geniet mee van alle weetjes, fragmenten en beelden die de Belpop-mannen terugvonden en voor ons verzamelden! 

Praktisch

Alles wat je nodig hebt, zijn fiets- en/of stapschoenen, het plan en een smartphone.

De wandeling(en): Op 10 locaties in Ieper hangt een bordje met een QR-code. Achter elke code wacht een mooi verhaal in woord en beeld. Het plan kun je hieronder digitaal downloaden (vanaf 21.07) of afhalen in de dienst Toerisme van de Stad Ieper (vanaf 21.07). 

Ook in Poperinge werd een wandeltocht uitgestippeld. Net zoals in Ieper hangen er op de locaties bordjes met een QR-code en een boeiend verhaal. Via de website van de cultuurdienst van Poperinge kan je (vanaf 21.07) het wandelplan downloaden. 

De fietstochten: Fietstochten, want er zijn er twee! Omdat onze streek een heel erg rijke geschiedenis heeft, voorzien we ook in twee fietstochten die de andere gemeenten en steden van de Westhoek aandoen. Met de fiets vertrekkend uit Ieper kom je zo de verhalen over Poperinge, Westouter, Dranouter, ...  te weten.

Meer informatie over de routes is hieronder te vinden. 
 

Belpop Westhoek | Stadswandeling Ieper

Belpop Bonanza selecteerde 10 spots in Ieper die het muzikale verhaal van onze stad mooi samenvatten. Een wandeling van ongeveer 5 kilometer brengt je langs al deze plaatsen. 

Je kunt de wandelroute downloaden op je gps via de link onderaan. Heb je liever een gedrukt kaartje? Ga dan langs bij de toeristische dienst van de Stad Ieper (Grote Markt) en haal daar jouw exemplaar af! 

Belpop Westhoek Fietstocht 1 | Ieper - Poperinge

Een relatief vlakke fietstocht langs 12 bepalende locaties in de muzikale geschiedenis van onze streek. Naast Ieper brengt deze tocht je ook langs Westouter, Poperinge, Elverdinge en Boezinge. Op de 12 locaties hangen bordjes met QR-codes waarachter er heel wat toffe verhalen zitten. 

Deze fietstocht is ongeveer 50 km lang. Op je eigen tempo te verkennen via fietsvriendelijke wegen doorheen een prachtige streek. De route downloaden op je gps / gsm toestel kan via onderstaande link. Op de toeristische dienst van de Stad Ieper (Grote Markt) kun je ook een gedrukt kaartje afhalen, dit vanaf 21.07. 

Belpop Westhoek Fietstocht 2 | Heuvelland - Ieper

Ook Heuvelland heeft een rijke muziekgeschiedenis. De tweede Belpop Westhoek fietstocht doet 9 locaties aan. De rit is iets pittiger en is ongeveer 45 kilometer lang. Op de stopplaatsen hangen telkens QR-codes die je kan scannen. 

Op je eigen tempo te verkennen via fietsvriendelijke wegen doorheen een prachtige streek. De route downloaden op je gps / gsm toestel kan via onderstaande link. Op de toeristische dienst van de Stad Ieper (Grote Markt) kun je ook een gedrukt kaartje afhalen, dit vanaf 21.07. 

 

Met de steun van