Boekvoorstelling 'Van Geike Arnaert tot de Vort'n Vis'

Belpop Bonanza Westhoek

Belpop Bonanza is de uitvinding van Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing). Binnen hun project gaan ze op zoek naar de geschiedenis van de Belgische Popmuziek. De gevonden verhalen vertellen ze in theaters, op tv (Canvas) en op Radio 1.

In 2022 maken de heren een speciale theatershow over de muzikale geschiedenis van de Westhoek. Aan die show hangen wat extra’s vast, zoals het boek ‘Van Geike Arnaert tot de Vort’n Vis’.

Het boek presenteert dertig boeiende en bepalende momenten uit de muzikale geschiedenis van de Westhoek. Van wat de langst lopende traditie ter wereld moet zijn, tot de blonde zangeres uit Westouter, over festivals als Festival Dranouter en Heavy Sound, naar iconische plaatsen als de Maeke Blyde en Vort’n Vis. Allemaal verschillende onderwerpen, maar toch zo ontegensprekelijk verbonden met de Westhoek.

Van Geike Arnaert tot de Vort’n Vis’ telt 132 pagina’s en wordt uitgegeven in beperkte oplage. Het team van Belpop Bonanza stelt het boek voor aan het publiek op vrijdag 24 september 2021.