A Symphony of Trees

Piet Swerts

Op zaterdag 24 en zondag 25 oktober 2020 wordt A Symphony of Trees van componist Piet Swerts in de Sint-Maartenskathedraal in Ieper opgevoerd als slotakkoord van het Feniks project over de wederopbouw van de Westhoek na de Eerste Wereldoorlog. De Koninklijke Harmonie Ypriana viert dit jaar zijn 100 jarige bestaan en is als exponent van de maatschappelijke heropbouw een treffende uitvoerder van dit magistrale werk, samen met een groot koor en solisten.

A Symphony of Trees werd gecomponeerd door Piet Swerts als hommage aan de stad Ieper en dichter componist Ivor Gurney. De Britse soldaat, dichter en componist Ivor Gurney was diep geschokt door de totale vernieling van de natuur door de Eerste Wereldoorlog en schreef over de dorre, verminkte bomen als een symbool voor het menselijk lijden. De bomen groeiden terug, net als het heropgebouwde Ieper, als blijvende getuigen van de gruwelen van een wereldoorlog

A Symphony of Trees werd gecomponeerd door Piet Swerts als hommage aan de stad Ieper en dichter componist Ivor Gurney.

De uitvoerders van dit magistrale werk zijn Koninklijke Harmonie Ypriana o.l.v. Nico Logghe, solisten Thomas Blondelle en Lee Bisset en een groot koor met ruim 200 zangers van Con Cuore (Waregem), deChorale (Antwerpen), Het Iepers Kamerkoor (Ieper), Kinderkoor dé Academie Ieper, Laidos (Waregem), Qui Vive (Desselgem).

A Symphony of Trees is een productie van de Stad Ieper, Westtoer apb, cultuurcentrum Het Perron en het In Flanders Fields Museum met de steun van de Vlaamse Overheid en de Provincie West-Vlaanderen.